In april worden weer vele Dag & Dauw activiteiten georganiseerd voor en door 65-plussers in en om Alkmaar. In de eerste week van de maand worden twee luisterlezingen georganiseerd, maandag 1 april over de Mattheuspassion van Bach in De Vleugels en dinsdag 2 april over de beroemde operazangeres Maria Callas in bibliotheek Alkmaar centrum.

In de aanloop naar Pasen vertelt muziekkenner Fred Suring bevlogen over de Mattheuspassion en laat de mooiste gedeelten horen. In de lezing gaat hij in op de ‘geheimen’ van Bach's meesterwerk, over symboliek, muzikale vormen en de bezetting. De luisterlezing in De Vleugels aan het Terborchhof 1 duurt van 14:00 tot 15:30 uur.

Wat Maria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulos (1923-1977), beter bekend als Maria Callas, onsterfelijk maakte was niet haar stem, muzikaliteit of acteertalent. Ze bezat iets mysterieus dat luisteraars in de ziel raakte en ontroerde. Kees Schilder bespreekt haar carrière aan de hand van haar mooiste opnamen. Deze luisterlezing vindt plaats in de bieb in Alkmaar centrum en duurt van 10:00 tot 11:30 uur.

Deelname aan Dag & Dauw activiteiten kosten 4,50 bij online voorverkoop en 5 euro contant ter plekke. Meer informatie is te vinden op dagendauwagenda.nl. (foto: Wikimedia /  Vanilafeel)
Pin It
Bekeken: 2373x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/