Afgelopen week werd in de Amsterdamse RAI de nationale finale van Skills Heroes gehouden. Dit zijn mbo-vakwedstrijden in een reeks van vakgebieden. Helaas geen top drie klasseringen voor de zes finalisten uit regio Alkmaar, het hoogst geklasseerd eindigde sanitaire- en verwarmingstechnicus Bjarne Wijker uit Egmond aan Zee, met een vierde plaats.

Verder waren er eervolle vijfde plaatsen voor verkoopspecialiste Layla Dekker uit Zuid-Scharwoude en verzorgende IG Ivana Hommes uit Heerhugowaard. Maar ook elektrotechnicus Nick Zonneveld uit De Rijp (7e), tandartsassistent Marc Oostmeijer uit Alkmaar (7e) en metselaar Bart Bonouvrie uit Stompetoren (8e) mogen trots zijn op hun prestaties in de finale.

"Het feit dat zoveel scholen en studenten deelnemen aan onze vakwedstrijden, tot deze finales doordringen en daarbij gesteund worden door het bedrijfsleven, toont aan dat dit een waardevol instrument is," vertelt Jos de Goey, directeur WorldSkills Netherlands. "Jonge mensen worden uitgedaagd en zo mooi op weg geholpen naar een succesvolle, professionele loopbaan. Hier op Skills The Finals loopt zoveel top- en vaktalent rond, talent die de Nederlandse arbeidsmarkt broodnodig heeft."
Bekeken: 2268x