Tijdens de nationale kampioenschappen Kunstrijden afgelopen weekend in Utrecht veroverden drie schaatsers van de Alkmaarse IJsclub het eremetaal.

Goud ging naar de vijtienjarige Enya Patel uit Heerhugowaard. Met 22.36 punten haalde zij overtuigend de eerste plaats en nam ze goud en de nationale titel mee naar huis.

Haar clubgenote Claire Koutstaal (16 jaar) kwam uit in de categorie pre Basic Novice B en reed een spannende kur. Ze haalde met 24.71 punten de derde plaats en nam het brons in ontvangst.

Ook Billy de Munk (14 jaar) behaalde een welverdiende derde plek in de Basic Novice B. Zij reed zoals altijd met veel passie en dit keer met veel technisch goed uitgevoerde elementen. Met een nieuw personal best van ruim 27 punten mocht zij ook het brons mee naar huis nemen.

In Utrecht kwamen de beste kunstrijders van Nederland bijeen om te strijden voor de nationale titels in de categorie solo dames en heren A/B, het synchroonschaaten en Artistic Skate. In totaal waren 350 deelnemers van 27 schaatsclubs op de Utrechtse Vechtsebanen en kon het publiek genieten van een drie dagen durend kijkspektakel. (Foto's: Pietures.nl)
Pin It
Bekeken: 2397x
https://ee.itk.ac.id/data/