Na de inhaalwedstrijd op donderdag, speelde DAW heren 1 zaterdag de reguliere thuiswedstrijd thuis tegen De Rijn 1, de nummer vier van de 3e Bondsklasse B. Het Wageningse team speelde erg defensief, waardoor de counters en aanvallen van DAW erg moeizaam gingen, maar gaandeweg raakte De Rijn vermoeid en kon Alkmaar daar steeds meer van profiteren. Zo wist DAW aan het eind van de wedstrijd uit te lopen naar 14-7.

De eerste periode startte moeizaam voor DAW doordat De Rijn voorzichtig aanvallend speelde en een hechte defensie hield. De Alkmaarders scoorden slechts eenmaal met een snelle uitbraak, maar het doelpunt werd afgekeurd. De Rijn vond tweemaal doel voor een 0-2 ruststand.

In het tweede kwart trof Arjan Baron doel voor 1-2 en begon DAW op gang te komen. Drie minuten voor rust maakte Daan Happe gelijk en Baron zette zijn team daarna op voorsprong. De Rijn wist echter weer twee keer te scoren en zo stond het halverwege de wedstrijd 4-5.

In de derde periode begonnen de Wageningers duidelijk vermoeid te raken. DAW kon de druk opvoeren en er kwam veel meer counterruimte vrij. Alkmaar walste over De Rijn heen met twee goals van Jasper Martens, en eentje zowel van Daan Happe als Maurits de Bruijn (8-6).

In het laatste kwart was De Rijn kansloos; het defensief zonespel werd door DAW uitgespeeld en aanvallend kwamen ze aan niet veel meer toe dan een paar voor keeper Corné Thoes eenvoudig te stoppen afstandsschoten. De Rijn scoorde slechts één keer, vanuit een strafworp. DAW liep eenvoudig steeds verder uit. Max Noordanus scoorden Kees Wit, Daan Happe maakte zijn vijfde en zesde doelpunt en Maurits de Bruin zijn tweede en derde. Zo eindigde de wedstrijd in 14-7.

DAW H1 staat nu van de twaalf teams in de 3e Bondsklasse B gedeeld zevende met 23 punten. Samen met de andere uitslagen zorgt dat ervoor dat het Alkmaarse mannenteam met nog drie wedstrijden te gaan niet meer kan degraderen.
Bekeken: 2408x