Jonathan Houkes van Topsport Tom van der Kolk is afgelopen weekend derde geworden in de Duitse stad Bremen, tijdens een van de sterkst bezette internationale jeugdtoernooien van het jaar.

Jonathan Houkes kwam uit in de gewichtsklasse -73 kg, samen met 64 andere cadetten (-18 jaar). Op het spel stonden ook plekken op het EK en WK Judo voor jeugd en het Europees Jeugd Olympisch Festival. Na een zwaar jaar privé begint hij op het juiste moment weer op niveau te komen.

De eerste ronde maakte Jonathan korte metten met de Sloveen Andraz Oblak. Daarna stuurde hij de Kazach FelixAidarkeev met twee halve punten naar huis en ook in ronde drie was hij heer en meester tegen Andre Lucas Carvalho, die niets anders kon dan het gevecht ontwijken. Dat leverde in binnen twee minuten drie straffen op en zo werd de Braziliaan gediskwalificeerd. In de kwartfinale ging het mis tegen Jarne Duyck. Jonathan kwam op de grond terecht, en de Belg kon succesvol een rolverwurging zetten.

Knap wist Jonathan in de verliezersronde terug te vechten. Via de Duitsers Moritz Pechmann en Jan Baumer plaatste hij zich voor de kleine finale. In de strijd om het brons trof hij opnieuw een Duitse judoka. Jonathan kwam al vroeg op voorsprong met een mooie "voor achter beweging", waarbij Aaron Diekhoff op zijn zijkant belandde.

Jonathan zal samen met zijn coach Tom van der Kolk op 5 april afreizen naar de Tsjechische European Cup in Teplice.
Pin It
Bekeken: 2075x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/