De Alkmaarse rugbyers hoopten in Hilversum de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten, maar met slechts dertien spelers - waarvan drie met blessures ook nog - werd het wel heel erg lastig tegen de koploper in de 2e Klasse Noord Plate, 2e fase. Het zwaar gehandicapte team, dat nota bene later met twee Hilversumse spelers werd opgelapt, ging met 86-0 ten onder.

Om met dertien man te starten hadden Sven Bloem, Barend Cramer en Bernd “Mickey” Verhofstad zich over hun blessures heen gezet. Alleen Verhofstad maakte de wedstrijd af. De focus verschoof meer naar het plezier in het spelletje en Hilversum was zo aardig om daarvoor twee spelers uit te lenen.

Het was al snel duidelijk dat Alkmaar weinig kans had. Kenny Kolk, Man of the Match aan Alkmaarse zijde, toonde zich een ware rots in de branding en hielp het team de schade nog enigszins beperkt te houden. Na de eerste helft stond het 57-0, dat had nog veel erger kunnen zijn.

Na de rust toonde het Alkmaarse team zijn veerkracht. Tussen de bestormingen op de eigen verdediging wist het team zelf ook nog dreigend op te komen. De achterlijn werd echter nooit helemaal gehaald. Met hulp van twee Hilversumse spelers kregen de Alkmaarders in de tweede helft geen negen try's tegen maar vijf. De eindstand werd 86-0.

Alkmaarse R.U.F.C. 1 kijkt ondanks de nederlaag positief terug op de dag, aangezien er regelmatig prima gespeeld werd naar de mogelijkheden. Wel staat het team halverwege de tweede fase van het jaar op de laatste plek. Met nog vijf wedstrijden te gaan is een inhaalslag echter nog goed mogelijk.

 
Pin It
Bekeken: 2350x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/