Alkmaar Centraal


Er zijn geen archeologische schatten ontdekt bij het bodemonderzoek rond de locatie waar de toekomstige A9-afslag Heiloo gaat komen. Dat bevestigt een woordvoerder van Provincie Noord-Holland bij mediapartner NH Nieuws. Toch betekent dat niet dat er geen vertraging meer is; het werk ligt stil omdat de Raad van Staten nog uitspraak moet doen over het bestemmingsplan.

De provincie en de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar besloten in 2015 om bij Heiloo een aansluiting op de snelweg A9 aan te leggen, maar het vervolg verliep niet zonder (financieel) horten of stoten. Recent nog werd de bomenkap voor het project een aantal weken stilgelegd omdat het de leefomgeving van vogels en marterachtigen teveel zou aantasten.

Bureauonderzoek in 2016 wees uit dat er rondom de Lagelaan en Oosterzijweg archeologische resten zouden kunnen liggen. Daarop heeft de Provincie de afgelopen weken proefsleuven laten graven om de bodem steekproefsgewijs verder te verkennen. Aangezien er niets gevonden is, zal er geen uitgebreid archeologisch onderzoek plaatsvinden.

De voortgang is weer gestopt omdat de Raad van State uitspraak moet doen over het bestemmingsplan voor de A9-aansluiting. Die wordt tegen de zomer verwacht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl