Aan oud wielrenner en ploegleider Cees Priem de eer om vrijdag de allereerste kaasmarkt van dit jaar officieel te openen. Om precies 10:00 uur luidt hij de traditionele kaasbel en luidt hij hiermee ook het nieuwe kaasmarktseizoen in.

Deze zomer, van 7 tot en met 11 augustus, wordt de Europese Kampioenschappen Wielrennen gehouden in Alkmaar. Een evenement waar Cees Priem alles mee van doen heeft. Na een glansrijke carrière in de wielersport, zowel als renner en ploegleider, is hij tegenwoordig actief bij EK-partner Libema Profcycling.

Met het luiden van de kaasbel start ook het programma "Alkmaar Fietst", een plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren.

De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus, van 19:00 tot 21:00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.
Bekeken: 1992x