In de afgelopen vier jaar hebben de provinciale wegen en fietspaden in Noord-Holland in totaal 48 dodelijke verkeersslachtoffers geëist. De provinciale wegen met een hoog aantal ongevallen moeten snel verbeterd worden, vindt ANWB. Welke wegen dat zijn heeft de wegenclub onderzocht en in kaart gebracht. Donderdag worden de onderzoeksresultaten aangeboden bij alle provincies.

Volgens de ANWB zijn de provinciale wegen de gevaarlijkste wegen van ons land. Hoewel het gaat om slechts zes procent van het wegennet, leidt deze tot een vijfde van alle verkeersdoden. Rondom Alkmaar scoren de Ommering (Ring-Zuid), Nollenweg (Ring-Noord) en Schagerweg (ter hoogte van Vroonermeer-Zuid) hoog en zijn op de kaart met rood aangegeven. In Heerhugowaard heeft de Westerweg een hoge ongevallenscore. De Westdijk langs het Noordhollands Kanaal staat ook op de lijst van gevaarlijke wegen, maar hier staan al maatregelen voor gepland.

ANWB wil met het inzichtelijk maken van de onveilige wegen dat de provincie maatregelen neemt om de veiligheid te vergroten. Zoals het toevoegen van rotondes, ongelijkvloerse kruisingen, fietstunnels, verbreden van de berm of het afschermen van obstakels langs de weg. (foto: ANWB)
Pin It
Bekeken: 3151x
https://ee.itk.ac.id/data/