De Alkmaarse kaasmarkt wordt sinds 1593 georganiseerd en bevat anno 2019 nog steeds veel traditionele aspecten. Morgen staat de eerste kaasmarkt van dit jaar op het programma, de laatste wordt gehouden op vrijdag 27 september. In juli en augustus wordt het evenement ook op dinsdagavond georganiseerd. Traditiegetrouw wordt de bel geluid op het Waagplein, dit keer door oud-wielrenner en -ploegleider Cees Priem. Toch zijn er dit jaar een aantal zaken veranderd op èn om de kaasmarkt. Het Noordhollands Dagblad sprak hierover met Willem Borst, de kaasvader die herkenbaar is aan zijn oranje hoed.

Er is in de organisatie meer rekening gehouden met weersomstandigheden. Na een zeer hete zomer vorig jaar, worden er dit jaar maatregelen genomen om te voorkomen dat de kaas smelt. De kazen worden voorgekoeld en komen op de markt zelf onder een zeil te liggen. Dit om te voorkomen dat er duizenden kilo's kaas verloren gaan aan de hitte. Voor het gemak van de toeschouwers is gekozen om een nieuwe tribune te plaatsen. Uitschuifbaar èn met een dak. Zo kan het publiek op regenachtige dagen alsnog van de 'voorstelling' genieten.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen er alleen nog kaasmeisjes rondliepen in traditionele kleding, is Alkmaar Marketing dit jaar op zoek gegaan naar kaasjongens. Samen met de kaasmeisjes zullen zij het evenement promoten bij bezoekers. Theatergroep Karavaan heeft zich gemeld om ballet toe te voegen aan de volgens hen 'saaie' kaasmarkt, zo schrijft de krant. Gesprekken met de ledenraad hierover zijn stuk gelopen. Volgens de organisatie zou ballet niet genoeg passen bij de traditionele aard van de markt.
Pin It
Bekeken: 3443x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/