Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Vrijdagochtend vond de aftrap plaats van alweer het 426e kaasmarktseizoen in Alkmaar. Op het zonnige Waagplein werden voor het eerst dit jaar weer honderden kazen in rijen neergelegd, de Waag in gereedheid gebracht, de klederdracht aangetrokken, de dranghekken geplaatst enzovoort enzovoort. Later werd om klokslag 10:00 uur de kaasbel geluid door oud-profwielrenner Cees Priem.

Cees Priem had de eer de kaasbel te luiden, niet alleen om de markt en het 426e seizoen te starten, maar ook om te vieren dat gemeente Alkmaar de organisatie van het EK Wielrennen 2019 heeft weten te bemachtigen.

Onder toeziend oog van Kaasvader Willem Borst werd kaasmarkt opgezet. Het belangrijkste is natuurlijk dat de 30.000 kilo kaas juist wordt uitgestald. Na de voorbereidingen trokken de medewerkers en genodigden naar het stadhuis aan de Langestraat, voor de ceremonie die altijd gehouden wordt voorafgaand aan het seizoen. Er waren toespraken van onder andere burgemeester Piet Bruinooge en Kaasvader Willem Borst. Na de ceremonie wandelde de entourage onder muzikale begeleiding naar het Waagplein voor de officiële inluiding van de kaasmarkt en het seizoen.

Het kaasmarktseizoen wordt vrijdag 27 september afgesloten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl