Alkmaar Centraal


Niet ongeveer twintig maar zelfs het dubbele aantal kinderen verzamelde zich woensdagmiddag op de tennisbanen van LTC De Zes Wielen in Alkmaar. De vereniging organiseerde een Open Dag voor de jeugd en die overtrof ieders verwachtingen. In lekker voorjaarsweer lieten vrijwilligers de jeugd op een speelse en vrolijke manier kennismaken met tennis.

De Zes Wielen die bekend staat om de activiteiten en grote en gezellige toernooien die de tennisvereniging organiseert, zoals de Victorie Open en de wekelijkse sjoemeldagen voor ouderen. Jeugdvoorzitter Rolin Barsingerhorn is één van de initiatiefnemers van de open dag: "Wij willen de jeugd aan ons binden en dat doe je onder meer met dit soort activiteiten. Hierbij zijn wij echter ook afhankelijk van vrijwilligers en gelukkig staan die er ook vandaag." Eén van de vier begeleiders is Robert van der Velde, al vijftien jaar tennisleraar bij de club. "Een prachtige dag en het plezier van die kids maakt alles goed. Dit is echt genieten."

Barsingerhorn legt uit dat de Open Dag een soort pilot is: "Wij willen veel meer van dit soort middagen doen met clinics, open dagen, maar ook bijvoorbeeld activiteiten met spelletjes en entertainment. De jeugd is de toekomst en die moet je koesteren. Eind juni staat er bijvoorbeeld ook een toernooi voor de jeugd, heel toepasselijk De Zeswieltjes genaamd, op het programma."

De jeugdvoorzitter houdt wel van gekkigheid. Aan het eind van de middag daagt hij verkleed als Batman de kinderen uit om hem met tennisballen te raken. Het spel zorgt voor hilariteit die even later moe maar voldaan richting huis gaan. Voor de organisatie een goed signaal dat de pilot in ieder geval meer dan geslaagd is.  (foto's: DP Sportfotografie / Diane van den Broek)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl