Alkmaar Centraal


Na de eerdere successen is het Alkmaar Sport voor de derde keer gelukt de regionale finale Olympic Moves te mogen organiseren. Dit jaar nemen ruim 1.300 scholieren van 46 middelbare scholen deel aan dit sportevenement. Donderdag 4 april strijden zij op negen verschillende locaties in de stad om een plek in de finale op 7 juni in nationaal sportcentrum Papendal.

Om middelbare scholieren samen meer te laten sporten zijn KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart, een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs. Het begint allemaal binnen de school en daarna volgen voor de samengestelde schoolteams regiofinales en uiteindelijk een grote landelijke finale. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, met 150.000 deelnemers.

Sportwethouder Pieter Dijkman opent de regiofinale om 9:00 uur in de topsporthal van De Meent Bauerfeind, waarna  trampolinespringvereniging Triffis en spectaculaire show geeft. Daarna wordt gestreden op de onderdelen badminton, handbal, tennis, streetdance, hockey, softbal en dit jaar voor het eerst zaalvoetbal. Doel is de finale op 7 juni

Er wordt vanaf 09:00 uur gesport op negen locaties: De Meent, Sportpaleis Alkmaar, de Hoornse Vaart, sportcomplex Oosterhout, TC Alkmaar, Sporthal Alkmaar Noord, de Alkmaarsche mixed hockey club, bij het Stedelijk Dalton College en Alcmaria Victrix. Leerlingen strijden op één dag op de onderdelen badminton, handbal, tennis, streetdance, hockey, softbal en dit jaar voor het eerst de halve finale zaalvoetbal.

Alkmaar bruist tijdens deze mooie en sportieve dag. De sportonderdelen worden begeleid door enthousiaste leerlingen Sport&Bewegen van het ROC Horizon College, samen met vrijwilligers van de lokale verenigingen. De organisatie van Alkmaar Sport wordt ondersteund door een studenten van Sport Management & Ondernemen Amsterdam.

Kijk voor informatie kvlo.nl/olympicmoves en op Facebook.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl