Alkmaar Centraal


De één maakt zich zorgen om de nieuwbouwplannen van het appartementencomplex op de Frederik Hendriklaan, de ander maakt zich zorgen om de vernieuwbouwplannen van het ziekenhuis. Het buurtcomité Trefpunt en de winkeliers van Willem de Zwijger hebben één gemeenschappelijke deler: de hoge parkeerdruk in hun wijk. De partijen hebben afgesproken om nu samen één vuist richting gemeente te maken.

Zodra de verbouwing van het Noordwest Ziekenhuis begint, verwachten de winkeliers dat het ziekenhuispersoneel en -bezoekers uitwijken naar de dichtstbijzijnde gratis parkeergelegenheid. En dat is precies bij deze winkeliers voor de deur.

De extra hoge parkeerdruk baart ook het buurtcomité zorgen. “Momenteel zijn er al werknemers van het ziekenhuis die hier parkeren, maar als het er straks meer worden dan hebben wij een nog groter parkeerprobleem”, zei voorzitter van het buurtcomité Trefpuntkerk Bram de Groot eerder tegen de redactie.

Het comité heeft al gesprekken met gemeente gevoerd over de berekening van het aantal parkeerplaatsen rondom de nieuwbouw op de locatie van de voormalige Trefpuntkerk. De berekening van de gemeente klopt volgens hen niet. Een onafhankelijk onderzoek naar de parkeersituatie rondom het winkelcentrum moet volgens de winkeliers en bewoners duidelijkheid geven.

Tijdens de meerjarige verbouwing van het ziekenhuis wordt er een tijdelijk parkeerplan ingevoerd met vergunningparkeren in omringende wijken. De Frederik Hendriklaan valt hier net buiten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl