Alkmaar Centraal


Wederom ging het eerste team van de Alkmaarse rugbyers door blessures op reis met een man tekort. Er waren lichtpuntjes, maar toch verloor het eerste team in Apeldoorn met 82-7 van de Rams.

Na de start werd duidelijk dat Alkmaar nog niet helemaal wakker was; binnen het eerste kwartier stond het al 24-0. Daarna speelde Alkmaar scherp en dat werd beloond met een try van de Alkmaarse 'Man of the Match' Michael Vlaar en een trap tussen de palen voor de twee bonuspunten. De gasten hadden even de smaak te pakken, maar het personeelstekort werden met regelmaat uitgebuit.

Na een ruststand van 43-7 leek het even of Alkmaar zich beter staande hield, maar vervolgens liep de achterstand weer verder op. Er waren goede aanvallen van Alkmaarse zijde maar toen Rishi “Burito Force” Mooij de achterlijn haalde werd hij knap door Rams-spelers van de grond gehouden. Ook met Jeroen Duvekot kwam het niet tot een try. Bij zijn doorbraak hoorde de kaasdrager niet dat de ref voor een overtreding van Alkmaar floot.

In de slotfase leek Alkmaar nog wat meer punten te kunnen pakken, maar toen sloeg de verder prima spelende Martijn “Neushoorn” Mollema per ongeluk een teamlid op de neus en stond er nóg een speler minder in het veld. De eindstand werd 82-7.

Heren 1 staat in de tweede fase van de 2e Klasse Noord Plate laatste, maar er zijn in de laatste vier wedstrijden nog wel mogelijkheden om een paar plekjes te stijgen. Zoals komende wedstrijd opnieuw tegen de Rams, maar dan thuis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl