Alkmaar Centraal


Zaterdag is Friso Ages verkozen tot vicepresident van de Young European Socialists. Dit is de jonge tak van de Party of European Socialists, de op een na grootste Europese partij. Onder andere eurocommissaris Frans Timmermans was aanwezig bij het tweejaarlijkse congres van de jongerenpartij in Helsinki, Finland. De 22-jarige Alkmaarder werd de jongste leider van de partij, dankzij steun van vele sociaaldemocratische jongerenpartijen uit Europa.

Voor zijn verkiezing had Ages al ervaring opgedaan als Internationaal Secretaris in het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA. Ook was hij in 2014, toen hij pas 17 jaar oud was, kandidaat voor de Alkmaarse gemeenteraad. De nieuwe vicepresident hoopt in zijn mandaat van twee jaar echt iets te kunnen betekenen voor jongeren in Europa.

“Er staat veel op het spel", geeft Ages aan. "De afgelopen tien jaar stonden vol van crises in Europa. Zo hadden we naast de financiële crisis ook de migratiecrisis. Daarnaast zijn verschillende Europese landen zoals Hongarije en Polen bezig om essentiële vrijheden in te perken, bijvoorbeeld de persvrijheid. Nieuw Europees beleid dat alle Europeanen meer zekerheid gaat bieden, kan ervoor zorgen dat mensen weer vertrouwen krijgen in de politiek”.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl