Alkmaar Centraal


Dat de woningmarkt al een tijdje flink op slot zit, is voor niemand meer een verrassing. En dat dat geldt voor zowel betaalbare koopwoningen als voor huurwoningen is ook duidelijk. De Alkmaarse fractie van GroenLinks constateert echter dat de nood vooral onder jongeren tussen de 18 en 29 jaar groot is: het aantal woningzoekenden in Alkmaar is inmiddels opgelopen naar bijna 7.000, terwijl het aantal beschikbare huurwoningen juist daalde.

Door tijdelijke en verplaatsbare woningen te realiseren op het voormalige TMG terrein aan de Edisonweg op industrieterrein Oudorp, wordt volgens GroenLinks de ergste druk van de ketel gehaald. In de toekomst zouden de voorzieningen ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.

GroenLinks wil daarom dat de gemeente in gesprek gaat met woningcorporaties en onderzoekt welke mogelijkheden er zijn voor huisvesting op het TMG terrein. Bovendien wil de partij dat de gemeente naar andere locaties kijkt die voor dit doel ingezet zouden kunnen worden. GroenLinks zou graag zien dat de plannen meegenomen worden in de begroting voor 2020, en zal daarom een motie indienen tijdens de raadsvergadering van komende donderdag.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl