Alkmaar Centraal


Voor het derde jaar op rij is ’t Praethuys Alkmaar gekoppeld aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar als goede doel. Bij inschrijving kunnen wandelaars een donatie doen aan dit inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Vorig jaar werd een recordbedrag van 8.361 euro gedoneerd.

Tanja Schipper, coördinator van ’t Praethuys, laat weten dat de stichting dit jaar nog prominenter aanwezig is. ‘‘We willen als een grote geel-rode vlek de vier dagen trotseren’’, zegt Schipper, doelend op de shirts waar het  wandelteam traditioneel in wandelt. ‘’Vrijwilligers trommelen familieleden, vrienden en buren op om deel te nemen aan ons wandelgroepje. We zien ook steeds meer gasten van ’t Praethuys in ons team verschijnen. Ons doel is om dit jaar met een nog grotere groep te wandelen, zodat we ons inloophuis beter op de kaart kunnen zetten in Alkmaar. Iedereen die zich bij ons aanmeldt, is meer dan welkom.’’

De stichting adopteert ook enkele stempelposten en natuurlijk staat er op het Waagplein straks weer een gele Praethuys-stand om alle wandelaars te bedanken.

Inmiddels staan bijna 4.000 wandelaars ingeschreven voor het vierdaagse evenement van Le Champion, dat plaatsvindt van woensdag 19 t/m zaterdag 22 juni. Ruim 2.700 mensen kiezen voor vier dagen wandelen en rond 900 voor twee dagen. De afstanden zijn 8 1/2,  15,  20, 25 of 40 km. De 25 km verreweg het populairst met 1.200 aanmeldingen. Inschrijven is mogelijk t/m 5 juni via pluswandel4daagsealkmaar.nl. (foto: Joris Bisschops)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl