Alkmaar Centraal


Van maandag 8 tot en met zondag 14 april is het Nationale Museumweek. Het thema is dit jaar 'Ontdek samen ons echte goud'. Natuurlijk doet het Stedelijk Museum Alkmaar weer mee. Eén van de eye-catchers is de restauratie op zaal van het schuttersstuk 'Officieren van de Oude Schutterij' uit 1641 van Caesar van Everdingen. Ook is er een activiteit voor museumkaarthouders.

Tijdens de Museumweek kan publiek op woensdag, donderdag en vrijdag weer meekijken over de schouders van restauratoren, terwijl ze het topstuk van 'de Alkmaarse Rembrandt' in ere herstellen. En dan is er nog de expositie met werken van Piet van Wijngaerdt, die loopt tot en met 12 mei. Wijngaerdt wordt gezien als de grondlegger van de Bergense School. Neem dan meteen een kijkje op de 1e etage in de Bergense School-zaal, waar nieuwe werken van Filarski, Colnot en Van Wijngaerdt zelf te bewonderen zijn.

In het kader van de Museumweek doen op 13 april 32 museumkaarthouders mee aan de Museumkaart-Match activiteit ‘Geef je match een portret’. Deelnemers leren elkaar beter kennen door middel van Visible Thinking vragen en gaan elkaar portrettekenen.

Voor alle informatie, kijk op stedelijkmuseumalkmaar.nl en museumweek.nl. De Museumweek is ook te volgen via de hashtag #OnsEchteGoud.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl