Alkmaar Centraal


De gemeenteraad van Alkmaar is donderdag niet akkoord gegaan met een motie voor een blauwe parkeerzone bij het winkelcentrum aan de Willem de Zwijgerlaan. OPA wilde met de motie parkeerproblemen voorkomen die mogelijk zouden ontstaan door de verbouwing van het ziekenhuis. Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar meende dat eventuele overlast door langparkeerders zich alleen maar zou verplaatsen naar de directe omgeving.

Bij de N.G. Piersonstraat en de Frederik Hendrikstraat is parkeren gratis en winkeliers verwachten dat bezoekers en werknemers van het ziekenhuis hier naartoe uit gaan wijken wanneer het aantal parkeerplekken dichterbij beperkt wordt door de verbouwing.  Met name eigenaren van speciaalzaken vrezen een fiks inkomstenverlies, aangezien veel van hun klanten met de auto vanuit de hele regio komen. En een aantal van hen is slecht ter been. Zo biedt Medipoint Evian rolstoelen, rollators en krukken.

BAS opperde een maand geleden al een blauwe zone en was 'not amused' dat OPA niet toen al aan boord kwam. (foto: Bing Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl