Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


De politie heeft geconstateerd dat er weer een stijgende lijn zit in het aantal fietsendiefstallen in Alkmaar. Vooral in de binnenstad verdwijnen de nodige tweewielers. Daarbij gaat het niet alleen om gelegenheidsdiefstallen van bijvoorbeeld stappend publiek en 'bekenden van de politie', maar ook om meer georganiseerde diefstallen die te maken hebben met de waarde van elektrische of exclusievere fietsen.

Zaterdagmiddag werd daarom door de politie, gemeente, Fietsersbond en het Centrum Fietsdiefstal een preventie-actie fietsendiefstal georganiseerd op het Canadaplein in Alkmaar. Er was flinke aanloop en er er werden flinke dromen om zeep geholpen. Want een nieuwe fiets is nog geen garantie op een goed slot, zo ondervonden meerdere bezoekers.

"Dit slot heet in de politievolksmond een hondenriem en is niet heel goed heb ik begrepen", zo meldt een mijnheer die met een spiksplinternieuwe fiets langskwam. "Veel mensen gebruiken een kettingslot dat je in het fietsslot steekt en die zijn eigenlijk eenvoudig los te krijgen", vertelt Sudish Debisarun van het Centrum Fietsendiefstal.

"Het merk van het slot maakt niet uit, als er maar een ART keurmerk heeft en minimaal 2 sterren" laat hij weten aan een mevrouw die net gedemonstreerd heeft hoe ze haar dure elektrische fiets altijd op slot zet. Ze krijgt een compliment van Sudish: "U doet het helemaal goed."

Nog geen vijf minuten later wil hij iets laten zien en vertellen over sloten en loopt hij naar de flinke verzameling fietsen bij de Grote Kerk. "Kijk, deze staat niet eens op slot", roept hij, stapt op een damesfiets en fietst er mee naar de tent. Verbazing alom. Besloten wordt om de rechtmatige eigenaar op te wachten,"en anders gaat-ie met mij mee", zegt de ook aanwezige wijkagent Johan de Caluwe. Er valt nog genoeg te leren, zo is wel duidelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl