Alkmaar Centraal


Zo'n 140 gezinnen uit het Oterleek hebben gezamenlijk hun zorgen over de toekomst van hun huizen geuit. Herman Sierag, bestuurder van de vereniging De Oterleker Gemeenschap, heeft namens de inwoners van het pittoreske dorp een brief gestuurd naar de Alkmaarse gemeenteraad, zo meldde NHD. De inwoners vrezen dat na de huidige werkzaamheden het grondwaterpeil te ver zal dalen en huizen en andere gebouwen gaan verzakken.

Het probleem begon toen het asfalt in Dorpsstraat vervangen moest worden. Toen deze werkzaamheden begonnen waren, is besloten ook direct de riolering aan te pakken. Een veenlaag is weggehaald en vervangen door zand, wat van nature slecht water vasthoudt. Om te voorkomen dat het water weg zou stromen, zijn foliedammen geplaatst. Hierbij bestaat echter nog steeds het risico voor de inwoners dat de onderliggende veenrug inklinkt, wat ernstige schade kan veroorzaken aan woningen en opstal.

Volgens Sierag zijn er vooraf duidelijke afspraken gemaakt tussen gemeente en inwoners. Er zou onder andere elke maand terugkoppeling gegeven worden, maar de Oterlekers hebben nooit de meetresultaten gezien. "We willen de resultaten als geruststelling" vertelt hij het NHD. "Hoe de huizen gaan reageren is onvoorspelbaar. Geen twee huizen zijn hetzelfde. De een is op staal gebouwd, de ander op koeienhuiden."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl