Zaterdag speelde Heren 1 van DAW de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Reuring. Het was tevens de laatste thuiswedstrijd van coach Rick Bellekom en speler Dennis Oudhoff. De geblesseerde Arjan Baron werd vervangen door de pas 15-jarige Teun Wit, die goed meehielp in het ruimschoots verslaan van het team uit Noord-Scharwoude. De wedstrijd eindigde in  14-7.

DAW startte heel sterk. Dankzij een succesvolle strafworp van Kees Wit, twee doelpunten van Maurits de Bruijn en twee van Daan Happe kwam de thuisploeg voor de eerste rust op een 5-0 voorsprong. De tweede en derde periode speelde De Reuring scherper en was de wedstrijd veel meer in evenwicht. Mede doordat de gasten hun overtalsituaties goed uitbuitten en DAW-verdediging soms wat verslapte werd om en om gescoord. Het tweede kwart eindigde 8-3.

In het derde kwart was de verdediging weer scherp, ondanks veel tijdstraffen. Veel gescoord werd er echter niet; de laatste periode startte met een stand van 10-4. Maurits de Bruijn maakte toen snel zijn derde goal, maar daarna verzwakte het spel van DAW en wist De Reuring driemaal achter elkaar te scoren. Met nog twee minuten op de klok en een stand van 11-7 zetten de Alkmaarse mannen de eindsprint in. Sven Brouwer scoorde en vervolgens Daan Happe nog tweemaal voor een 14-7 eindstand.

DAW H1 staat op de zevende plaats in de 3e Bondsklasse B. Het team wacht een pittige laatste wedstrijd terwijl de nummer acht, die slechts één punt achter ligt, juist tegen de hekkensluiter zal spelen. (foto: Martijn Martens)
Bekeken: 2411x