Een week na de uitwedstrijd tegen de heren uit Apeldoorn speelden de Alkmaarse rugbyers de retour, maar ondanks dat er nu wel een voltallig team met voldoende wisselspelers op de been aantrad, was het resultaat ongeveer hetzelfde. Alkmaar verloor met 7-97 van de Rams.

De Rams scoorden al na vijf minuten, maar Alkmaar bleef gefocust. De thuisploeg stopte vele nieuwe aanvallen en was dikwijls dreigend, maar kon toch niet voorkomen zelf pas te scoren toen het al 0-57 punten stond. Een score werd net afgestopt maar op foute wijze, waardoor Alkmaar met een penalty try en een bonustrap de nul kon wegpoetsen.

De tweede helft begon Alkmaar met 7-57 en een strakkere verdediging. Ook aanvallend wist het team dreiging te bieden. Toen het spel wat te grof werd greep de scheidsrechter in en kreeg Alkmaar het weer zwaar. Ondanks nog een aantal scherpe tackles en goede passes, leek het of de thuisploeg op begon te raken en kreeg het try na try om de oren. Vlak voor het eind plaatste Sven Bloem een net iets te hoge tackle en moest naar de Alkmaarse "sin bin". De wedstrijd liep af met een teleurstellende 7-93 eindstand.

Volgende week spelen de Alkmaarse rugbyers weer thuis, maar dan tegen tegen Amstelveen.
Bekeken: 1954x