Alkmaar Centraal


Maandag onthulden Alkmaars wethouder Marcel van Zon en directeur NederlandSchoon Helene van Zutphen de eerste versierde afvalbak in de Langestraat. De unieke print vertelt een stukje over de geschiedenis van die specifieke plek. Nog rond 70 afvalbakken van het station tot aan Schelphoek zullen half mei door Stadswerk 072 zijn gedecoreerd om het centrumgebied een mooie kwaliteitsimpuls te geven.

De zwart-wit foto’s uit het Regionaal Archief Alkmaar tonen hoe de plek waar de afvalbak staat er jaren geleden uitzag. Bij een aantal afvalbakken in wordt tevens een proef gedaan met het gescheiden inzamelen van plastic, blik en drinkpakken, restafval en ook sigaretten. Blijkt de proef succesvol, dan wordt dit systeem bij meerdere winkelgebieden ingevoerd.

Het verpakken van de afvalbakken is onderdeel van het Schoon Alkmaar programma en een uitbreiding van het initiatief van BAS om de stad te verfraaien. In het bestrijden en het voorkomen van zwerfafval werkt Gemeente Alkmaar samen met stichting Nederland Schoon.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl