Alkmaar Centraal


Het Alkmaarse gedeelte van het Noordhollands Kanaal wordt ook wel de Kanaalzone genoemd. De bouwlocaties die grenzen aan het kanaal bieden mogelijkheden voor onder andere woningbouw. Hoe hiermee omgegaan moet worden, is vrijdag 12 april onderwerp van gesprek. Samen met gemeente Alkmaar organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar een informatieve discussiedag over de ontwikkeling van de Kanaalzone.

De discussiedag bestaat uit twee delen. In de ochtend is er een vaartocht en in de middag een debat. De vaartocht start om 10:30 uur vanaf het gebouw de Waterkant (voormalig RWS) aan de Kanaaldijk 301, en voert van noord naar zuid langs de diverse denkbare bouwlocaties. Maximaal 80 personen kunnen deelnemen aan de vaartocht, hiervoor aanmelden is noodzakelijk.

Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom bij het debat in het voormalige gebouw van de Holland Media Combinatie aan de Edisonweg 10. Het debat start met een interview met wethouders Christiaan Braak en Paul Verbruggen. Hierna volgt een gesprek met Bernadette Janssen, directeur van het stedenbouwkundige bureau BVR. Dit bureau is door gemeente Alkmaar ingehuurd voor de stedenbouwkundige begeleiding van de Kanaalzone.

Gespreksleider Thijs Asselbergs, hoogleraar architectuur aan de TU Delft, interviewt deze dag ook diverse ontwikkelaars, betrokken ontwerpers en vertegenwoordigers uit diverse maatschappelijke geledingen.

Deelnamekosten voor de vaartocht inclusief een lunch zijn 7,50 euro per persoon. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De middagbijeenkomst start vanaf 13:30 uur. Het debat is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website van AIA. (Foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl