Alkmaar Centraal


Maandag hebben leerlingen en docenten van het Heliomare College in Oudorp een bijenkast geplaatst op het dak van hun schoolgebouw. In het kader van natuur- en milieu-educatie zullen ze de bijen verzorgen en hun gedrag bestuderen. De honing die de beestjes maken verkopen de leerlingen in ‘Gewoon leuk’, hun schoolwinkeltje in wijkcentrum De Oever.

De bijenstand in Nederland loopt danig terug. Mede daarom willen de leerlingen en het Heliomare College waar ze les krijgen hun steentje bijdragen om het tij te keren. Onder leiding van een docent die ook imker is, haalden vier leerlingen maandag de bijenkast bij ‘De vriendelijke bij’ in Callantsoog op. ’s Middags werd de kast op de school geplaatst, waarop één van de leerlingen zei: “Wij gaan zorgen dat er steeds meer bijen komen!”

Er is gekozen voor het bijenras ‘Buckfas’. Deze bijensoort is speciaal is gekweekt op zachtaardigheid. Dat konden de leerlingen Sven, Ciska, Milan en Thijs aan den lijve ondervinden. De bijen zwermden gemoedelijk om hen heen. De stichting Vrienden van de Alk maakte de aanschaf en het onderhoud van de bijenkast mede mogelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl