Alkmaar Centraal


Tijdens de commissie Ruimte dinsdagavond stelde VVD-raadslid Peetoom de "exotische kleuren" aan de kaak die op de monumentale wanden van de Grote Kerk in Alkmaar zijn aangebracht voor de foto-expositie van Hellen van Meene. "Onze Grote Kerk is professioneel beklad", begon hij zijn vragenvuur richting wethouder Christiaan Braak. "Is er toestemming verleend?" Ook wil Peetoom er zeker van zijn dat de herstelkosten niet uit gemeenschapsgeld betaald worden.

Het was duidelijk dat de wethouder "niet happy" was met de knalkleuren op de muren van de kerk. "Het college was zeer teleurgesteld toen we vernamen dat in zes kapellen de muren geschilderd waren. Dat had prima met panelen of doeken gekund."

Een dag voordat de verf aangebracht werd, werd het college hierover geïnformeerd. "Veel te laat." De vakgroep Erfgoed was onvoldoende erbij betrokken. Volgens het college had de organisatie eerst toestemming moeten vragen. Momenteel onderzoekt het college of de verf schadelijk is voor de monumentale muren. In dat geval moet het spul er zo snel mogelijk vanaf.

Donderdag heeft de wethouder een pittig gesprek met de verantwoordelijken: Stichting tot Behoud van Monumentale Kerken en De Vest. "We vinden dat dit nooit meer moet gebeuren" aldus de wethouder. (foto: Facebook Grote Kerk)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl