Alkmaar Centraal


Vrijdag wordt de kaasmarkt omringd met 25.000 tulpen en luidt Stichting Freedom Flame NL de traditionele kaasbel om deze 'tulpenkaasmarkt' te openen.

De stichting creëert bewustwording rondom het thema 'Leven in Vrijheid', de gelijknamige tulp Freedom Flame onderstreept deze boodschap. De stichting hoopt dat deze tulp in 2020 bij alle oorlogsmonumenten in Nederland gaat bloeien.

Het Bevrijdingsvuur brandt sinds 1948 permanent in Wageningen en is de basis voor de Nationale Bevrijdingsvuurestafette die in de nacht van 4 en 5 mei plaatsvindt. Een groep lopers van atletiekvereniging Hylas haalt dan het vuur op en brengt deze naar Alkmaar. Op 5 mei wordt het vuur ontstoken tijdens het bevrijdingsfestival in De Hout.

Samen met studenten Bloem en Design en directeur Wim van Reenen van het Clusius College wordt de kaasmarkt geopend. Wethouder Elly Konijn-Vermaas nodigde de studenten uit als speciale gast op de kaasmarkt, omdat zij eind maart de Pop Up Tulpen Experience op het Waagplein bestierden.

Voor het vierde jaar op rij sieren tulpen de kaasmarkt. Na afloop van de kaasmarkt delen de kaasmeisjes en kaasjongens de tulpen uit aan de bezoekers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl