Alkmaar Centraal


Alle politieke partijen waren het roerend eens met de wapenmotie, die twee weken geleden door BAS werd ingediend, en namen deze dan ook unaniem aan. Het Alkmaarse college gaat binnenkort met de politie om tafel om een actie op touw te zetten waarbij wapens anoniem en zonder straf kunnen worden ingeleverd. BAS hoopt dat de inleveractie nog voor de zomer start.

Zorgwekkende cijfers over illegaal wapenbezit waren de aanleiding van deze motie. In 2018 zijn er 73 procent meer pistolen, revolvers en geweren in beslag genomen dan in 2017. In februari is bij een inval in Daalmeer nog een groot wapenarsenaal aangetroffen.

Willem Peters van BAS hoopt dat de inleveractie het veiligheidsgevoel verbetert: “Door deze actie worden de inwoners van Alkmaar bewust gemaakt van het feit dat het bezitten van illegale wapens niet normaal is en dat ze nu de kans hebben om deze wapens zonder straf in te leveren.”

Slag-, stoot-, en steekwapens kunnen tijdens de actie ingeleverd worden bij het politiebureau. Vuurwapens worden vanwege de veiligheid door agenten thuis opgehaald. Deze vuurwapens worden op historie gecontroleerd en als blijkt dat er criminele activiteiten mee gepleegd zijn, dan ontloopt de bezitter zijn straf niet. (archieffoto: Twitter / @POL_BWijnen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl