Alkmaar Centraal


Afgelopen weekend bereikten de temperaturen zomerse waarden, maar voor komende nacht word nachtvorst voorspeld. Het contrast kan bijna niet groter zijn. Op het terrein van Apeldoorn bloembollen langs de N242 richting Heerhugowaard zorgde de vorstaankondiging voor het nodige extra werk.

De lelies hebben extra bescherming nodig tegen de lage temperatuur. Daarom is zo'n vier hectare of 40.000 vierkante meter aan afdekdoek over de akker uitgerold. En daar blijft het niet bij want de stevige wind maakt het niet makkelijker.

"Eigenlijk waren we gisteren al klaar maar de wind heeft er voor gezorgd dat het doek op verschillende plaatsen weer is losgekomen, dus lopen we alles nog eens na.", zo laat Theo Apeldoorn weten. "We hebben dit doek en de zakken waarmee we zorgen dat het blijft liggen gelukkig op voorraad liggen zodat we er snel bij kunnen", vult broer Jan-Karel aan.

De spierwitte vlakte langs de N242 biedt een toch wat bijzondere aanblik. Wie er morgenochtend na een nachtvorstje met nog slaperige oogjes langs rijdt, zou zo maar kunnen denken dat het weer echt is omgeslagen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl