Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


De KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF en Special Heroes organiseren jaarlijks de verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. Dit jaar wist de Alkmaarse Kardinaal de Jong school tot de laatste vijf genomineerden door te dringen. Juryleden hebben de school bezocht en woensdagmiddag streden zij op sportcampus Zuiderpark in Den Haag succesvol om de titel.

De school mag zich een jaar lang de Sportiefste school van Nederland noemen en is daarmee een voorbeeldschool op het gebied van het maken van beweegbeleid. Ze leren de leerlingen niet alleen goed bewegen, maar bieden ze ook de mogelijkheid kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rond de school om zo een actieve en gezonde leefstijl te bevorderen. Dit is zelfs in het schoolbeleid vastgelegd.

Ook de gemeente is blij met de prestatie. “Wij zijn als gemeente Alkmaar heel trots op deze school. Zij profiteren optimaal van het sportbeleid wat wij faciliteren in de gemeente”, zo laat Pieter Dijkman, wethouder sport van de gemeente Alkmaar weten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl