Alkmaar Centraal


Drafcentrum Alkmaar heeft de Kortebaandag in ere hersteld. Maandag 22 april vindt op het ‘Ovaaltje’ de officieuze aftrap plaats van het kortebaanseizoen met zeven koersen. De Jan de Leeuw Memoriaal Megasprint wordt het hoogtepunt op Tweede Paasdag.

De Megasprint is de ideale manier voor kortebaners om in vorm te komen. De zestien ruiters strijden in eerste instantie in vier series van vier over 700 meter, met autostart om een plek in de tweede omloop. De beste twee combinaties van elke serie gaan door. De tweede omloop, met twee series van vier, verloopt op dezelfde manier. Daarna volgen de halve finale, troostfinale en finale. Hierbij wordt één tegen één gestreden.

Femke Schermer, de winnende merrie van de afgelopen twee edities, is er opnieuw bij. Rob de Vlieger is haar pikeur. Ze is ingedeeld in een loodzware serie met Co Swagerman, Contador en Barbert. Bronco Boko (Tom Kooyman), Fuggedaboutit (John de Leeuw) en Nederlands Kampioen kortebaan Doc Holiday zijn de andere blikvangers. De start van de eerste serie van de Megasprint is om 14:20 uur.

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft het initiatief genomen om de Kortebaandag nieuw leven in te blazen. Zij hebben daarbij de samenwerking gezocht met Drafcentrum Alkmaar en de Kortebaanbond.

Veel liefhebbers komen naar Alkmaar voor de Kortebaandag. Een groot deel heeft zich aangemeld als Super Vriend en is het komende seizoen voor 121 euro mede-eigenaar van het paard Emi van Jip. Bij voldoende aanmeldingen krijgen zij voor hetzelfde geld ook Gaya Vip erbij.  Doel is om het aantal kortebaan paarden een impuls te geven en zoveel mogelijk mensen (mede-)eigenaar te laten zijn van een racepaard. De Kortebaandag staat dan ook mede in het teken van het werven van nieuwe Super Vrienden. 

De koersdag begint om 13:30 uur en de eerste serie van de Megasprint is om 14:20 uur. Meer informatie op kortebaandraverijen.nl en op drafcentrumalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl