Het herenteam van de Alkmaarse Rugbyclub kampte de afgelopen weken met spelerstekorten maar heeft afgelopen weekend een solide thuiswedstrijd gespeeld tegen Amstelveen, de nummer twee van de poule. Daarmee bleef het verlies beperkt tot 19-38.

Al in de eerste minuten drukten de Amstelveense spelers een ongeconverteerde try achter de goallijn. De Alkmaarders lieten dit niet op zich zitten. Jasper Pauw kreeg op magische wijze de bal over de try-line en zo de eerste punten te pakken. De conversie schoot Kolk ook nog tussen de palen door, dus na tien minuten had Alkmaar een voorsprong 7-5. Over en weer wisten beide teams dreigend op te komen. Met een aantal uitmuntende verdedigde tegenaanvallen werd het een spannende eerste helft. De ruststand van 14-24 was er dan ook eentje waar de Alkmaarders tevreden mee konden zijn.

Vooral in de tweede helft had Alkmaar veel kansen tot scoren, maar helaas ontbrak het aan dat laatste kleine beetje geluk om de bal achter de lijn op de grond te krijgen. Uiteindelijk keken de Alkmaarders tegen een eindstand van 19-38 aan, en maken ze zich vol goede moed op voor de return-wedstrijd in Amstelveen.
Bekeken: 2164x