Alkmaar Centraal


Zaterdag stapten zo'n 5.000 wielrenners  op de pedalen vanuit Alkmaar, Oostzaan en Hoorn om alweer de 47e Ronde van Noord-Holland te fietsen. Grote pelotons reden onder andere langs de prachtig bloeiende bollenvelden. Door de frisse wind en soms een buitje werd 40, 60, 110 of 160 km gefietst. De dag verliep grotendeels prima en er werd bijna 7.000 euro verzameld voor de Hartstichting, maar helaas waren er ook een aantal verkeersongevallen.

De Ronde van Noord-Holland is een van de oudste toertochten van Le Champion en nog altijd erg populair. In alle vroegte stonden grote groepen wielrenners klaar voor de start. Deelnemers aan de twee langste afstanden deden een groot deel van de provincie aan via onder andere Castricum, Alkmaar, Schoorl, Medemblik en Purmerend. Bij de stempelposten was het dikwijls gezellig. Aan de finish wachtte het felbegeerde tegeltje.

Helaas niet voor iedereen. In ieder geval twee deelnemers moesten hun fietstocht staken. In Alkmaar botste één van hen met een andere fietser op de Drechterwaard en de ander werd op de rotonde bij de Hertog Aalbrechtweg aangereden door een auto.

Er werd een bedrag van 6.936 euro bij elkaar gefietst voor de Hartstichting. In Oostzaan werd en symbolische cheque door Ruud van der Velde namens Le Champion overhandigd aan Stèphanie Karlsson, sponsormanager van de Hartstichting.

De 48e Ronde wordt zaterdag 25 april 2020 gereden. In november opent de inschrijving. Voor meer informatie, zie rondevannoordholland.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl