Alkmaar Centraal


In februari vroeg BAS het college om beiaardier Christiaan Winter vaker in Alkmaar en De Rijp te laten spelen en om op zijn verrichtingen op grondniveau per live stream te vertonen. Nu laat BAS-raadslid Willem Peters weten dat het college de verzoeken serieus in overweging neemt. En dat er gekeken wordt of mensen de beiaardier in levenden lijve kunnen zien spelen in het Waaggebouw en de Grote Sint Laurenskerk.

Willem Peters: "Veel mensen weten absoluut niet dat er daadwerkelijk door een mens van vlees en bloed gespeeld wordt." Het klokkenspel krijgt een extra dimensie als mensen op straatniveau de muzikant live kunnen bekijken. Maar over de schouder meekijken van de beiaardier is nog mooier. "Er wordt nu geïnventariseerd hoe het zit met de veiligheid van de bezoekers, de beschikbare ruimte in de torens en het behoud van de rijksmonumenten.”

In februari opperde BAS ook om weer te praten over het toevoegen van klokkenspel aan de Taptoe op het Waagplein. Hoe het daarmee zit is nog niet duidelijk. (foto: YouTube / H. Jonker)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl