Alkmaar Centraal


De ouders van de 21-jarige Robin staan met de rug tegen de muur. De speciaal voor Robin aangepaste rolstoelbus is dringend aan vervanging toe, maar geld om een nieuwe bus te kopen is er niet. Een ramp, want zonder dit vervoersmiddel is de meervoudige gehandicapte Robin aan huis gekluisterd.

Moeder Natascha Berendes zorgt vol toewijding dag en nacht voor haar zoon. Hij zit in een rolstoel, praat niet, is niet zindelijk en heeft regelmatig een epileptische aanval. Doordat Natascha zelf voor hun zoon zorgt, leeft het gezin van het inkomen van vader Rob.

Hun aangepaste bus is inmiddels achttien jaar oud en af. Onlangs kwam het niet door de APK-keuring heen omdat de carrosserie wegrot. De bus is de hoge reparatiekosten niet meer waard.

Het vervoer naar en van de dagopvang is wel geregeld voor Robin. Maar voor alle andere ritjes, zoals naar zijn vaste logeerweekend in Leekerweide, kan Robin geen gebruik maken van de speciale rolstoeltaxidienst. Hij heeft namelijk geblindeerde ramen nodig tijdens het vervoer, anders loopt hij de kans op een epileptische aanval.

"Help deze kanjer aan zijn vervoersmiddel!" schrijft een vriendin van het gezin Berendes op de pagina doneeractie.nl. Zij startte de online doneeractie in de hoop de benodigde 25.000 euro bijeen te krijgen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl