Het aantal verstrekte WW-uitkeringen nam in maart weer verder af.  In Noord-Holland Noord was de daling 1,5 procent, onder het landelijk gemiddelde van 2,2 procent. Opmerkelijk is dat in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk een toename is van het aantal WW'ers.

In gemeente Alkmaar nam het aantal WW-uitkeringen toe van 1.614 naar  1.634 ( 1,2%). Over een heel jaar genomen is de daling nog altijd 16,6 procent. Momenteel zit 2,8 procent van de Alkmaarse beroepsbevolking in de WW. Het landelijk gemiddelde is 2,9 procent.

In Heerhugowaard steeg het aantal WW'ers van 777 naar 800 (3,0%). Over twaalf maanden is de afname nog altijd 10,2 procent. Zo'n 2,7 procent van de Waardse beroepsbevolking zit in de WW.

In Langedijk kwam er één WW'er bij de 323 in maart (0,3%).  De afname sinds maart 2018 is 23,2 procent, slechts 2,1 procent van de beroepsbevolking heeft een WW-uitkering.

Het aantal WW'ers in diverse seizoengevoelige sectoren is alweer tijdelijk aan het dalen. Denk daarbij aan de horeca, de agrarische en toeristische sector en (ander) uitzendwerk. Verdere aanzienlijke afnames zijn te zien in de bouw, de chemie, zorg & welzijn, detailhandel, onderwijs en ook het bank- en verzekeringswezen. Duidelijke toenames zijn er voeding- en genotmiddelenindustrie en vooral in de schoonmaak.
Bekeken: 2252x