Alkmaar Centraal


De succesvolle tentoonstelling 'Piet van Wijngaerdt, grondlegger van de Bergense School' heeft geleid tot een aantal particuliere schenkingen van zijn werk. Het Stedelijk Museum kreeg een schetsboekje van Van Wijngaerdt, een tekening en een zelfportret. Ook is vanuit een particuliere collectie Gezicht op Landgoed Elswout (1934?, olieverf) verworven.

Piet van Wijngaerdt moest ruim honderd jaar wachten op een grote monografische tentoonstelling. Het beeld van deze schilder als bloemstillevenschilder wordt hierdoor definitief bijgesteld: het werk van Van Wijngaerdt uit zijn topperiode is krachtig en ook veelzijdig.

Het zelfportret, een particuliere schenking, zal vanaf medio juli worden opgenomen in de vaste tentoonstelling over de Bergense School. In deze expositie, die loopt tot en met 12 mei, zijn meer unieke werken te zien uit particulier bezit. Bij de werken past een rijk geïllustreerde publicatie van Renée Smithuis.

Vanaf 1 juni is er een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te bewonderen. Internationaal gevierd kunstenaar herman de vries (geen hoofdletters!), geboren in 1931 te Alkmaar, maakt sinds de jaren '50 volstrekt eigen en poëtisch werk waarin de natuur, met die waar hij opgroeide, een centrale rol speelt. Het museum gaf opdracht voor een kunstwerk over zijn geboortegrond en toont een dwarsdoorsnede van zijn oeuvre.

Kijk voor alle informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl