Op de A9 vlakbij Alkmaar is zaterdag even na 13:00 uur een caravan achter een auto gekanteld. Vuilnisman Dirk van Maurik uit Heerhugowaard was net op weg richting Alkmaar en zette zijn wagen ervoor om bescherming te bieden tot de hulpdiensten arriveerden. Mede dankzij hem bleef iedereen ongedeerd.

Toen Dirk de auto met gekantelde caravan en daarbij wachtende mensen zag, blokkeerde hij de twee linkerbanen van de snelweg met zijn vuilniswagen. "Ik dacht: of nu naar huis of die mensen even helpen. Toen ben ik de linkerbaan op gedoken", vertelde de 34-jarige chauffeur tegen mediapartner NH Nieuws.

Het ongeluk had hij niet zien gebeuren, maar wel de gevaarlijke situatie die was ontstaan: "Al het verkeer haalde allemaal capriolen uit om er voorbij te gaan. Iedereen was aan het proppen om naar de rechterbaan te gaan, dat brengt gevaarlijke situaties met zich mee." Uiteindelijk duurde het anderhalf uur voor de caravan en de auto van de weg waren gehaald.

De betrokkenen van het ongeluk waren volgens Dirk een man en een vrouw op weg naar hun vakantiebestemming. Het stel was erg geschrokken. "Ze waren me erg dankbaar dat ik met hen heb staan wachten tot de hulpdiensten er waren. Daar doe je het toch voor."

Vijf minuten nadat Dirk stil was gaan staan op de A9 kwam de politie en kon hij verder rijden. Toch is zijn daad is niet onopgemerkt gebleven. Op sociale media stromen de positieve reacties binnen. "Je wordt meteen een held genoemd, maar zoveel credits verdien ik niet. Als chauffeur hoor je dit gewoon te doen als de mogelijkheid zich voordoet en je jezelf niet in gevaar brengt. Kleine moeite lijkt mij." (foto: Twitter / Rijkswaterstaat)
Pin It
Bekeken: 3162x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/