Alkmaar Centraal


Zaterdag 27 april is het Koningsdag en dat betekent feest al vanaf de dag ervoor. In gemeente Alkmaar worden weer allerlei activiteiten en feesten gehouden, van optredens op kleine podia tot het grote SLAM! Koningsdag evenement, en van de vrijmarkt tot gezellige oranjevreugde in de kroegen. Wethouder Konijn: "Het is een nationale feestdag, een mooi feest voor alle leeftijden, zoals onze koning altijd zegt."

Voor de zevende keer strijkt SLAM! Koningsdag neer op het parkeerterrein bij het AFAS Stadion, met meerdere podia waarop artiesten als Nicky Romero, Kris Kross Amsterdam en Famke Louise zullen optreden. In de binnenstad zijn de traditionele oranjefeesten op de Paardenmarkt, het Hofplein, het Waagplein, de Platte Stenenbrug en de Koorstraat. Ook op het Stadsstrand, in HAL 25 en andere kroegen wordt er fijne muziek gedraaid en oranjebitter gedronken.

De Alkmaarse vrijmarkt vindt plaats in de winkelstraten, met een speciale kindervrijmarkt op het Clarissenbolwerk. Wethouder Elly Konijn: "Ik geniet echt van Koningsdag. Als wethouder citymarketing en evenementen doe ik altijd een rondje in de stad langs de vrijmarkt en alle evenementen. Daarna spreek ik ook met vriendinnen af in mijn oranje jasje." Ook in De Rijp is er ‘s ochtends een gezellige kleine vrijmarkt met aansluitend activiteiten als steengooien op het Jan Boonplein, een wandelpuzzeltocht door oud De Rijp en is er muziek in de horeca.

De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet langere en extra treinen in. Voor bezoekers van SLAM! Koningsdag zijn er pendelbussen vanaf station Alkmaar Centraal. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in de bewaakte fietsenstallingen in het binnenstad.

Koningsdag is een feestdag waarop veel te doen is in de stad, maar waarvoor ook (veiligheids)maatregelen en voorzieningen zijn getroffen. Meer informatie is te vinden op koningsdag-alkmaar.nl. (foto: Fabian Postma)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl