Alkmaar Centraal


Donderdag 25 april opent om 20:00 uur de foto-expositie ‘Still Alive’ van Kaj ter Borgh bij Kunstuitleen Alkmaar. De fotograaf is gespecialiseerd in stillevens. Ook in de culinaire foto’s die hij in opdracht maakt, wordt de kijker getroffen door elementen van verstilling, maar ook verlatenheid en de tevergeefsheid der dingen.

Ter Borgh laat zich inspireren door 17e eeuwse schilders van het stilleven en maakt gebruik van objecten en symbolen om een verhaal of emotie over te brengen. Soms met elkaar tegen elkaar afstekende objecten, licht en contrast vertellen samen een verhaal. Witte bloemen die prille reinheid en zuiverheid symboliseren zet hij af tegen een terloops geplaatst doodshoofd. Daarmee geeft hij aan dat alles eindig is.

‘Still Alive’ is tot en met 19 mei te zien in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1. Openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Meer informatie op kunstuitleenalkmaar.nl. (foto: Kaj ter Borgh)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl