Alkmaar Centraal


Drie weken geleden opende de tentoonstelling 'De Zeven Werken van Barmhartigheid', van de in Alkmaar geboren fotografe Hellen van Meene. Inmiddels hebben al 10.000 bezoekers de foto's gezien.

Al eeuwen hangt het zevenluik 'De Zeven Werken van Barmhartigheid' in de Grote Kerk. Hierop wordt afgebeeld hoe men zich op de christelijke zeven manieren barmhartig dient op te stellen naar zijn medemens: de hongerigen spijzen, de dorstigen laven, de vreemdelingen herbergen, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken, de naakten kleden en de doden begraven. Van Meene heeft haar eigen kijk op deze onderwerpen gegeven, door middel van zeven foto's met scènes neer die zich afspelen in Middeleeuwse Gent. Andere werken van Van Meene zijn eerder tentoongesteld in het Guggenheim Museum in New York en het Stedelijk Museum Amsterdam.

De tentoonstelling in de Grote Kerk is nog tot en met 7 juli gratis te zien. Zaterdag 18 mei wordt er een zogeheten Barmhartigheidsdiner georganiseerd, waarvan een deel van de opbrengst gedoneerd wordt aan Stichting Alzheimer Nederland. Tijdens deze avond wordt Hellen van Meene geïnterviewd door Sacha de Boer, en geeft psycholoog Douwe Draaisma een toespraak.

Eerder deze maand raakte de tentoonstelling nog in opspraak, omdat er hiervoor diverse muren in de historische Grote Kerk geverfd zijn in felle kleuren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl