Alkmaar Centraal


Van 7 mei tot 8 juli is een expositie van schilder Aart Mudde te zien in het ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp in Alkmaar. De tentoongestelde werken zijn abstract, bestaan uit meerdere lagen en bevatten sterk kleurgebruik.

Mudde heeft les gehad van onder andere Jos Klaver, Kim Harris en Jan Stap. Zijn creatieve ontwikkeling werd geïnspireerd door zijn opleiding tot Stedenbouwkundige aan de TU Delft. Deze achtergrond komt naar voren in de realistische schilderijen die hij gemaakt heeft, terwijl in zijn abstracte werken juist gevoel en sfeer het uitgangspunt zijn.

"Wie langer kijkt zal merken dat de schilderijen gevoel bij je oproepen, je gedachten meenemen," vertelt Mudde tegen organisator De Sociëteit. "Een schilderij van mij is pas klaar als ik merk dat ik er mijn gedachten in kan laten wegzakken". Opmerkelijk aan zijn stijl, is dat Mudde zijn werken op de achterzijde signeert. "Dat geeft de eigenaar de vrijheid te kiezen bij het ophangen van het schilderij. Boven, onder, horizontaal of verticaal kan een heel andere emotie oproepen."

De expositie in de Sociëteit is maandag t/m donderdag van 09:00 tot 13:00 uur (de reguliere openingstijden) te bezichtigen, en ook tijdens diverse activiteiten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl