Het aantal mensen dat winkels en horecagelegenheden in de binnenstad van Alkmaar bezoekt, is voor het tweede jaar op rij gedaald. In 2016 waren dit er nog ruim 8 miljoen, in 2017 nam dit aantal af naar 7,8 miljoen, en vorig jaar kwam het totaal uit op ruim 7,5 miljoen. Het hoge aantal shoppers in 2016 heeft mogelijk te maken met de opening van de Primark op de Laat. Dit meldt het NHD op basis van cijfers van de gemeente Alkmaar.

Wel werd er gemiddeld gezien meer geld uitgegeven en verbleven bezoekers langer in het centrum. De gemeente had als doelstelling dat er 10% meer bestedingen gedaan werden, maar deze is verre van gehaald. De gemiddelde uitgave is gestegen van 53,40 euro in 2017, naar 54,50 euro vorig jaar. De duur van het bezoek is gemiddeld met acht minuten gestegen. Het grootste deel van de bezoekers (zo'n 45%) komt om te winkelen, maar de gemeente merkt dat horeca en musea worden steeds beter bezocht. Ook evenementen worden populairder. Vooral de kaasmarkten blijven in trek: vorig jaar kwamen er 8000 bezoekers meer dan in het jaar ervoor op dinsdagavond en vrijdagochtend naar het Waagplein.
Pin It
Bekeken: 5628x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/