Alkmaar Centraal


Vorige week werd de Morocco Desert Challenge 2019 verreden. Met 2.800 kilometer in acht etappes, is het 's werelds op een na grootste woestijnrally. Het deelnemersveld is al bijna even groot als die van dé Dakar, mede doordat alle kilometers geracet wordt. Na twee keer uitvallen, ging het nu heel goed voor Wendy Broomans en haar vader Ronald Broomans. De 31-jarige Alkmaarse werd de beste vrouw in de categorie auto's. Overall werd het duo twaalfde bij de 4x4 auto's en achttiende met de buggy's erbij.

Het Broomans Rally Team nam het op tegen andere privateers maar ook grote rallyteams. Dat maakt de prestatie des te mooier. Monteurs André en Kees hadden de bijna 20 jaar oude Toyota Landcruiser uitstekend voorbereid en geupdate, en onderhielden de auto onderweg goed. "We hebben dus amper problemen gehad, alleen twee bandjes lek, een radiateur lek en schokdempers achter lek/stuk. Maar voor acht dagen rally zijn dat kleine blauwe plekjes, meer niet!!", is te lezen op de Facebookpagina van het Broomans Rally Team.

Dat er weinig stuk ging is ook te danken aan Wendy, die Ronald veilig langs gevaarlijke punten navigeerde, ook tijdens een fikse zandstorm. Vader en dochter hebben vaak genoeg aan een half woord en de sfeer blijft goed onder stress. Ze zorgde er tevens voor dat het team geen straftijd opliep: "We hebben alle waypoints gehaald, alle kilometers gereden!"

Het ging niet altijd van een leien dakje. Naast de technische uitdagingen werden Wendy en Ronald om beurten ziek, waardoor de twee tijdelijk van rol moesten wisselen. (foto 1: RallyManiacs)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl