Ondanks het verbod op de verkoop van lachgas tijdens Koningsdag, zijn er in Alkmaar afgelopen zaterdag toch een aantal geweest die zich hier niet aan hebben gehouden. In totaal zijn er drie personen beboet voor de verkoop. Zij hebben elk een preventieve dwangsom van 1.000 euro gekregen.

Het gevaar van lachgas wordt flink onderschat. In Amsterdam zijn er op Koningsdag tientallen mensen onwel geraakt door het gebruik hiervan. Ook op andere plekken ging het mis; in Groningen heeft de politie een jonge vrouw moeten helpen die een epileptische aanval kreeg na het inhaleren van het gas.

Het gebruik van lachgas kan leiden tot zuurstoftekort in de hersenen, met alle gevolgen van dien. Gemeente Alkmaar heeft om deze reden besloten de verkoop te verbieden tijdens Koningsdag, waar dus niet door iedereen gehoor aan werd gegeven. Burgemeester Piet Bruinooge vertelt maandagavond in de uitzending van het televisieprogramma Pauw over het verkoopverbod van afgelopen zaterdag.
Pin It
Bekeken: 3813x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/