Alkmaar Centraal


Na een druk bezocht expositieseizoen in 2018 gaat Museum Jan Boon in De Rijp op 5 mei weer open. Eerste exposant is Wendela de Vries. De beeldend kunstenares maakte speciaal voor haar expo 'Intimacy' tekeningen op botanische platen. Verder toont ze werken op bijzonder papier en meerkleurenprenten.

Wendela de Vries (1960) groeide op in Enschede, Nieuw Guinea, Suriname en op Bonaire. Ze volgde de Hogeschool voor de Kunsten, Constantijn Huygens in Kampen/Zwolle. Wendela woont en werkt in Amsterdam en in Diepenheim. "De grotere werken konden alleen ontstaan tijdens ‘eenzame opsluiting’ in eigen atelier en in een artist in residence", vertelt ze. In 2018 exposeerde ze 'Sorong' in Berlijn. Dit project komt in september naar Amsterdam.

"De tekeningen op oude botanische platen, zijn geïnspireerd door vrouwelijke vruchtbaarheid, seksualiteit, voortplanting en zwangerschap. Toen ik daarmee bezig was dacht ik vaak aan de visie van Herman de Vries die stelt dat de natuur al kunst is, en dat je daaraan niets hoeft toe te voegen, hoogstens wat ordening", vertelt Wendela. "Maar voor mij gold iets anders: de meeldraden, stampers en zaden op het oude karton schreeuwden erom om in een breder kader geplaatst te worden, die van de vrouwelijke oerdrift. In de veilige omgeving van Museum Jan Boon, met de mooie tuin aan het water van de Eilandspolder, kunnen de werken ongestoord tot bloei komen."

Museum Jan Boon is gevestigd in Het Walhuis. De ingang van het museum bevindt zich aan de Rechtestraat, tussen nummers 146 en 148. Entree is gratis, net als de Jan Boon wandelroute. Kijk voor meer informatie op museumjanboon.nl en op Facebook.

Intimicy is te bezichtigen van 5 tot en met 26 mei, op zaterdag en zondag tussen 13:00 en 17:00 uur. (beeld: Wendela de Vries)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl