Alkmaar Centraal


De Alkmaarse Bowi Jong, die een brief aan de KNVB schreef omdat hij zich stoorde aan het gescheld met 'homo' langs de voetbalvelden, is genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan iemand die zich inzet voor de verbetering van de acceptatie en veiligheid van lhbti's.

De brief die Jong aan de voetbalbond richtte, werd onderwerp van gesprek bij het praatprogramma Veronica Inside. Voetbalanalist Johan Derksen maakte opmerkingen die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoten. Zo zei hij onder andere: "Als je karakter hebt, kom je gewoon uit de kast." Jong was zo geraakt door deze en andere opmerkingen, dat hij via Twitter Derksen aanschreef, met als gevolg dat andere gebruikers van het sociale medium zich aansloten bij Jong. Hiermee is de #SorryJohan ontstaan, een hashtag die voor veel mensen gebruikt is om middels eigen ervaringen in verzet te gaan tegen de opmerkingen van Derksen.

De prijs wordt uitgereikt op zondag 19 mei door Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstwerk. Bowi Jong heeft eerder dit jaar de WINQ Youth Diversity Award in ontvangst mogen nemen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl