Met liefst vijf verkeerspunten in de top tien is Alkmaar niet goed uit de bus gekomen onder Noord-Hollanders die hun stem uitbrachten via het Meldpunt Onveilig Verkeer. Gemeente Alkmaar laat mediapartner NH Nieuws weten blij te zijn dat het onderzoek gedaan is. Er wordt gewerkt aan een nieuw verkeersveiligheidsplan en daarin zal het onveiligheidsgevoel meegenomen worden.

"Onderdeel van dit plan is onder meer een top tien van meest onveilige kruispunten als het gaat om de kwetsbare verkeersdeelnemers", aldus een woordvoerder van gemeente Alkmaar. "Deze top tien wordt opgesteld aan de hand van de geregistreerde ongevallengegevens. Maar ook is daarin aandacht voor de plekken waar mensen verkeersonveiligheid ervaren, de zogenoemde subjectieve onveiligheid."

NH Nieuws peilde een aantal Alkmaarders. Marc Jongmans was niet verrast over de uitslag. Volgens hem is de Oudegracht een onoverzichtelijke en gevaarlijke weg. "Automobilisten denken soms dat het hier de A9 is. Als er fietsers of brommers vanuit een zijstraat vanaf rechts de weg op rijden, ziet het verkeer ze vaak niet aankomen. Dan kun je wel voorrang hebben, maar daar heb je niet veel aan als je op de operatietafel ligt."

Volgens Walter Dekker, van bewonersvereniging Hart van Alkmaar, zou de gemeente er goed aan doen om de Oudegracht aan te passen. "Ik ben geen deskundige, maar je zou kunnen denken aan verkeersremmende maatregelen als een drempel of het plaatsen van bloembakken. Want niet iedere automobilist kijkt goed naar de verkeersborden."

Inmiddels is er een verkeersbord geplaatst op de hoek Oudegracht - Klein Nieuwland, die als derde uit de bus kwam. Ook is de straat enigszins versmald met betonnen paaltjes en belijning. Maar dat ging niet vanzelf, volgens Marc. "Ik heb lang moeten leuren bij de gemeente, maar uiteindelijk is het met hulp van dappere Gijs gelukt". Dat is de plastic hond die hij op de weg zette als wegversmalling.

De gemeente laat weten de Oudegracht zeker op te nemen in het veiligheidsplan. "Op dit moment werken wij, in overleg met bewoners, aan een plan om de verkeersveiligheid op de kruising met de Hofstraat te verbeteren. Wij gaan nog eens extra aandacht besteden aan de genoemde punten en onderzoeken welke maatregelen mogelijk zijn die passen binnen de beperkte ruimte en het historische karakter van de binnenstad." (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 3563x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/